(044) 383 32 78 (067) 005 99 55 (066) 054 12 16
 

ВСЕ ПРО ШЕНГЕНСЬКУ ВІЗУ

Оформлення закордонних паспортів

Оформлення віз

Усі види страхування

Шенгенська віза - це зелене світло для в'їзду на територію багатьох країн Європи. Без неї здійснити поїздку неможливо. У кожного, хто збирається отримати шенгенську візу, хто вже її отримав, може виникнути ряд питань (наприклад, як прочитати шенгенську візу, які документи необхідно подавати для оформлення шенгенської візи, які можуть бути причини відмови в її видачі і т.д.). У даній статті представлені відповіді на питання , які найчастіше виникають у людей щодо шенгенської візи.Шенгенська віза

Які документи необхідні для оформлення шенгенської візи?

Відповідно зі спеціальним Візовим Кодексом, розробленим ЄС, для отримання шенгенської візи необхідно подавати наступний перелік документів:

  • Загранпаспот (термін його дії повинен бути не менше трьох місяців з моменту завершення терміну дії необхідної візи);
  • Документи, які підтверджують характер і мету поїздки:
    • Ваучер туристичної фірми;
    • Запрошення від юридичних осіб (навчальний заклад, діловий партнер, туристична фірма, медичний заклад і т.д.);
    • Договір оренди будинку або квартири;
    • Запрошення від приватної особи (найчастіше цей документ запрошуючийзавіряєу місцевих нотаріальних конторах, в МВС чи інших органах влади), копія паспорта або ID запрошуючого, або копія його довгострокової візи;
    • Підтвердження про броні готелю (оригінал, копія, отримана факсом, роздруківка з Інтернету) .
    • Запрошення на спортивні чи культурні заходи, виставки або квитки.
  • Достовірні докази платоспроможності заявника та наявності у нього достатньоїкількості грошових коштів для поїздки в країну Шенгенської угоди та намірів повернутися в свою країну:
    • Виписка з банківського рахунку;
    • Виписка з рахунку банківської карти (деякі консульства приймають виписки, отримані з банкомату);
    • Дорожні чеки (багато консульств не приймають до розгляду цю категорію фінансових документів);
    • Довідка з постійного місця роботи, роздрукована на спеціальному фірмовому бланку або форма 2-ПДФО, яку обов'язково необхідно надавати разом з банківськими довідками.
  • Фотографія заявника, яка відповідає вимогам, що висуваються консульством країни, у яку планується поїздка.
  • Заповнена спеціальна анкета (бланки анкет можна завантажити на сайті певного консульства або там же заповнити он-лайн форму цієї анкети);
  • Квитки (вони є одними з важливих доказів того, що аплікант покине зону Шенгену не пізніше дозволеного терміну перебування в даній країні). Низка консульств приймає також до розгляду електронні квитки і підтвердження броні квитків;
  • Страховий поліс з мінімальною сумою покриття 30000 євро, який діє протягом усього терміну перебування в країнах Шенгенської зони. Зверніть увагу, що деякі консульства вимагають,щоб страховий поліс був дійсним ще протягом 15 днів після закінчення заявленого періоду перебування в країнах Шенгену. Необхідно враховувати також , якщо під час поїздки плануються заняття спортом (наприклад, гірськолижним), то мінімальна страхова сума поліса повинна бути збільшена з урахуванням додаткових ризиків, пов'язаних з цим.

УВАГА! Багато консульств не приймають ксерокопії або роздруківки документів з Інтернету. Більш детальну інформацію про перелік та вимоги до документів необхідно дізнаватися в консульстві країни, в яку запитується шенгенська віза, оскільки вони мають право висувати свої вимоги до кожного з перерахованих вище документів. Наприклад, в консульство Австрійської Республіки необхідно подавати документи з перекладом на англійську або німецьку мову, до консульства Польщі не можна подавати підтвердження готелів, які заявник отримав через інтернет.

Не менш важливим для оформлення шенгенської візи є підтвердження мети поїздки відповідними документами. Наприклад, якщо Ви вирушаєте в країну Шенгену з метою ділової поїздки , а в якості підтримки в консульство поданий пакет документів на «туристичну візу», то це може призвести до відмови у видачі шенгенської візи або навіть до візового карантину.

Деякі консульства видають на тривалий термін (від 3 до 6 місяців) багаторазові візи ще при першому зверненні, в інших же консульствах для отримання такої візи необхідно виконати ряд певних умов - подати документи для підтвердження необхідності частих поїздок, за останні два роки мати вже видані шенгенські візи в цю країну, або ж інші країни Шенгенської зони. Але в кожному разі, до кожного випадку виконується індивідуальний підхід. Часто буває, що замість багаторазової шенгенської візи аплікант отримує одноразову візу з обмеженим періодом. Тому потрібно завжди бути морально готовим до будь-якого результату даної ситуації.

Але ГОЛОВНЕ, що завжди потрібно враховувати, в консульство будь-якої країни Вам необхідно подавати тільки справедливу інформацію, а подача завідомо неправдивої інформації тягне за собою серйозні наслідки - залежно від ступеня серйозності обману, аппліканту загрожує відмова у в'їзді до Шенгенської зони від 6 місяців і до «довічного терміну». Тому перед подачею документів у консульський відділ необхідно ще раз перевірити і переконатися в достовірності інформації та правильному оформленні всіх документів відповідно до вимог певного консульства.

Які країни може відвідувати власник шенгенської візи?

Шенгенська віза дає право її власнику на вільне пересування всередині всієї зони Шенгенського договору. На даний момент Шенгенську угоду підписали уряди таких країн: Австрії, Бельгії, Угорщини, Німеччини, Греції, Данії, Італії, Ісландії, Іспанії, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії , Словаччини, Словенії, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії, Швеції, Естонії.

У консульство якої країни аппліканту необхідно звертатися за шенгенською візою?

  1. Якщо мета поїздки - відвідання тільки однієї країни, то в консульство цієї країни і необхідно подавати заяву та пакет документів.
  2. Якщо поїздка передбачає відвідування кількох країн Шенгенської угоди, то за візою необхідно звертатися до консульства країни, де буде проведено найбільшу кількість днів.
  3. Якщо поїздка передбачає відвідування кількох країн Шенгенської угоди і в кожній з них планується провести рівну кількість днів, то за оформленням візи необхідно звертатися до консульства тієї країни,через яку буде здійснено в'їзд на територію Шенгенської зони.

При дотриманні певних вимог власник шенгенської візи без оформлення національної візи може відвідати наступні країни: Хорватія, Болгарія, Кіпр, Македонія, Коста–Ріка, Албанія, Панама, Румунія, Реюньйон, Французька Гвіана.

Шенгенська візаЯк правильно прочитати шенгенську візу?

«Surname, name» - це прізвище та ім'я власника візи.

«Type of visa» - означає тип шенгенської візи. Залежно від мети і термінів поїздки бувають такі типи шенгенських віз: тип А (транзитна віза, яка дозволяє перебувати в контрольованій зоні аеропорту), тип С (короткострокова віза - ділова, гостьова, транзитна, туристична), тип D (це довгострокова національна віза в країну, що входить до складу Шенгену).

«Number of paasport» - номер паспорта власника шенгенської візи.

«Issued in, On» - дане поле вказує на місце (місто, в якому розташований консульський відділ, який видав візу) і дату видачі шенгенської візи.

 «From....Until» - у цій графі вказується термін дії візи - дата початку (from) і закінчення (until) її дії, тобто з якого числа дозволяється в'їзд в країну і до якого числа необхідно залишити її територію. Важливо, не плутати час початку дії шенгенської візи і час її видачі - це два зовсім різних поняття, адже візу можуть видати набагато раніше початку терміну її дії, а початок поїздки може збігтися з датою, зазначеної в рядку «From».

«Durationofstay... days» - кількість днів, яку дозволено для перебування в якійсь певній країні або ж у всіх країнах Шенгенської зони (дана інформація залежить від типу візи, мети і термінів поїздки) під час терміну дії візи.

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! Для тих видів шенгенських віз, виданих на термін від шести місяців, в полі «Durationofstay... days» вказується кількість днів, які дозволяється провести за півроку в шенгенських країнах. Наприклад, якщо у річній шенгенській візі вказано кількість днів перебування у зазначеній країні або в зоні Шенгену «30», то це означає, що власник візи може провести там тільки 30 днів протягом першого півріччя і 30 днів протягом наступного півріччя, відлік якого починається з того моменту, як власник візи перетнув кордон однієї з країн Шенгенської угоди. На території всіх Шенгенських країн діє правило 90 днів - по будь-яким гостьовим або туристичними візам перебування на території країн Шенгену понад 90 днів заборонено .

«Number of entries» - інформація в цьому рядку визначає кількість дозволених в'їздів. Можливі такі варіанти - 01 (один в'їзд), 02 (два в'їзди) і MULT (необмеженакількість в'їздів). Незалежно від терміну дії, віза стає недійсною, якщо кількість поїздок вже вичерпано.

«Valid for» - тут уточнюється територія, на яку поширюється дія шенгенської візи. Якщо ж віза видана з дозволом відвідування всіх країн зони Шенгену, в даному рядку буде написано «Шенгенські країни» мовою тієї країни, чиє консульство видаловізу. Якщо ж віза видана з обмеженням на одну країну, то в цьому полі буде вказано код даної країни.

«Remarks» - у цьому полі зазначаються додаткові відомості, необхідні для внутрішнього використання консульству або прикордонникам.

Хто має право подавати пакет документів для оформлення шенгенської візи?

Найчастіше, документи у візовий центр або в консульський відділ подає сам аплікант або довірена особа заявника. Довіреною особою заявника можуть бути близькі родичі (для підтвердження ступеня споріднення необхідно надати відповідні документи), представник турагенції, яке має акредитацію посольства, представник з організації, де працює заявник.

Але слід також пам'ятати, що кожне консульство має право висувати свої додаткові вимоги до довіреноїособи- це може бути нотаріальна довіреність, або заява в простій письмовій формі від власника закордонного паспорта. Тому перед тим, як подавати документи на отримання шенгенської візи, необхідно в телефонному режимі, на сайті або у візовому центрі уточнити перелік необхідних документів.

При подачі документів через візовий центр обов'язково потрібно заповнити спеціальну форму «Згода на обробку персональних даних».

З яких причин консульства можуть відмовити у видачі візи, їх наслідки?

Процес подачі документів на отримання шенгенської візи вельми серйозний і відповідальний, тому потрібно також бути морально готовим до того, що Ви можете отримати відмову у видачі візи. Причин, за якими можна отримати відмову у видачі візи, може бути багато. У будь-якому випадку, після отримання відмови, необхідно визначити його причину.

Особа, що подає клопотання,рішення про відмову отримує в письмовій формі, у вигляді типового формуляра. У вступній частині даного документа вказується характер відмови (скасування, анулювання або відмову у видачі візи) та найменування консульства, яке прийняло дане рішення.

Наступна, мотивувальна частина, має назву «Підстави прийняття негативного рішення» і виглядає наступним чином: перераховуються можливі варіанти відмови у візі і хрестиком відзначається вибір тієї причини, з якої заявнику відмовлено в отриманні візи. Це дає можливість зрозуміти, в чому саме були допущені помилки при поданні документів.

Дозвіл на в'їзд до країни може бути не видано з наступних причин:

  • Маються обгрунтовані причини припускати, що метою є обхід положень і в'їзді в країну або перебування в країні;
  • Мета запланованого Вами перебування в країні неясна.

Підставою для прийняття негативного рішення про видачу візи може бути відсутність наступної умови (їх може бути і декілька), передбаченого для видачі візи (вони також позначаються хрестиком):

  • Відсутність документів, які підтверджують обставини і метузапланованого перебування в країні; або ж у наданих документах є нечіткі і недостатні відомості;
  • Відсутність чинного документа, який дає право на перетин кордону; або ж термін даного документа недостатній;
  • Відсутність достатніх грошових коштів для проживання враховуючитривалістьперебування в країні, повернення в свою країну; або ж у заявника відсутня можливість заробити необхідні кошти законним шляхом.

Разом з отриманням відмови у видачі шенгенської візи в письмовій формі, в паспорт апліканта ставлять штамп з відміткою категорії відмови. Букви A, C, D в штампі позначають тип візи, цифри від 1 до 4 вказують на строк і причину дії відмови:

«1»  означає відмовуу видачі шенгенської візи і «візовий карантин» на термін від 3 до 12 місяців. «Візовий карантин» - це заборона на в'їзд до країн Шенгенської зони на певний період, на протязі якого жодна з шенгенських країн не оформить візу. Повторно заяву на отримання шенгенської візи аплікант може подавати тільки по закінченню терміну «візового карантину». Причиною такої відмови найчастіше бувають дрібні правопорушення на території однієї з країн-учасниць угоди, порушення правил в'їзду на територію однієї з країн Шенгену, зафіксовані раніше, невідповідність цілей візиту в наданих документах .

«2» - виклик апліканта на співбесіду за виниклих у консульства додаткових питань. Дані співбесіди, найчастіше, призначають для осіб, що відправляються в зону Шенгену до родичів або на навчання. По суті, це не відмова. І якщо працівників консульства цілком задовольнять відповіді заявника, то віза буде вклеєна поверх цього штампу.

«3» означає відмову, отриману внаслідок недостатності поданих документів. Як тільки заявник збере весь необхідний пакет документів, він має право знову подавати їх до консульства на розгляд.

«4» - це безстроковий відмову. Повна заборона на в'їзд на територію будь-якої з країн-учасниць Шенгенської угоди виноситься у разі, якщо було встановлено, що заявник належить до організацій, які представляють загрозу для шенгенських країн, або даною особою були здійснені серйозні правопорушення на території однієї з цих країн або шахрайство з документами.

Заявники, які отримали відмову у візі, мають право на оскарження даного рішення.

Впевненість у своїх силах і наполегливість аппліканта допоможуть вирішити проблеми з відмовою у видачі візи.

Оформлення закордонних паспортів

Оформлення віз

Усі види страхування

тур по украине, туры по украине, тур в украине, туры в украине, тур в украину, туры в украину, украина тур, туроператор по украине, туркомпания в украине, украинские туры, украина экскурсии, многодневный тур по украине, тур по украине на выходные, поездка в украину, поездка в киев, куда поехать в украину, что посмотреть в украине, интерестные туры по украине, тур по киеву, обзорный тур по украине, тур по украине для иностранцев, отдых в украине, где отдохнуть в украине, тур віходного дня, турі по украине.

witch.hand