(044) 383 32 78 (067) 005 99 55 (066) 054 12 16
 

ВІЗА В УГОРЩИНУ

Віза в Угорщину

Для в’їзду на територію Угорщини громадяни України повинні мати відповідну візу, закордонний паспорт або дозвіл на малий прикордонний рух. При перетині угорського кордону представники митної служби вимагають пред'явити поліс медичної страховки, а у мандрівників на своєму автомобілі - зелену карту.

Дозвіл на малий прикордонний рух дає право на в'їзд тільки на прикордонну зону Угорщини (50 км від кордону, максимум до міста Ньїредьгазі). Даний дозвіл можна отримати тільки Генеральному Консульстві Угорщини в Ужгороді та в Консульстві в місті Берегово. Мета візиту за таким дозволом може бути економічна, культурна, соціальна чи сімейна.

Короткочасна віза в Угорщину

Для відкриття короткочасної візи до Угорщини в Консульство або Посольство Угорщини в Україні необхідно подати наступний список документів:

  • Діючий закордонний паспорт,
  • 1 фотографія 3,5*4,5см,
  • Заповнена анкета спеціального зразка,
  • Довідка з місця роботи про доходи за останні 6 місяців,
  • Виписка з банку, що підтверджує грошовий оборот заявника за останні 3 місяці,
  • Медична страховка,
  • Підтвердження бронювання проїзних квитків.

Якщо віза оформляється з метою туристичної поїздки, то для її отримання необхідно подати також довідку з туристичного агентства, а в разі індивідуальної туристичної поїздки - документи, що підтверджують наперед оплачене проживання.Віза в Угорщину

Якщо віза оформляється з метою лікування в Угорщині, то необхідно надати також гарантії можливості апліканта оплатити лікування та довідку від приймаючого медичного закладу.

У разі гостьового візиту до Угорщини до загального переліку документів на отримання короткочасної візи необхідно подати також запрошення, підтверджене або ж написане Еміграційною службою Угорщини, або ж нотаріально завірене запрошення разом з копією громадянського або закордонного паспорта запрошуючої особи.

 

СПИСОК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ В УГОРЩИНУ НА ТРИВАЛИЙ ПЕРІОД

ДЛЯ ДОРОСЛОГО

  1. Закордонний паспорт в акуратному стані (у ньому не повинно бути склеєних, вирваних або ж зіпсованих сторінок) з наявністю двох чистих сторінок у розвороті для візи. Термін дії паспорта повинен бути не менше 90 днів розраховуючи з дня виїзду власника паспорта з Угорщини. Якщо у власника паспорта є ще один закордонний паспорт (не анульований), оригінал останнього паспорта обов'язково необхідно покласти допакету документів. Недіючий закордонний паспорт з візами надається у вигляді копії.
  2. Кольорові фотографії - 2 шт.

    УВАГА! Вимоги консульського відділу!

    Фотографії, що подаються в пакеті документів на отримання візи в Угорщину, повинні відповідати нижчевикладеним вимогам:

    • Анфас власника паспорта на білому фоні,
    • Розмір фотографії 3,5*4,5 см,
    • Фотографія повинна відповідати нинішньому зовнішньому вигляду заявника, тобто вона повинна бути зроблена не пізніше 3-х місяців до поїздки,
    • Чітке зображення, без овалу і куточків, 80% якого займає обличчя людини (відкриті чоло і вуха, без окулярів).

  3. Копія громадянського паспорта (надати необхідно копії всіх сторінок, в тому числі і чисті).
  4. Копія ідентифікаційного коду (за наявності).
  5. Копія свідоцтва про шлюб (або розлучення).
  6. Копія трудової книжки.

    УВАГА! Вимоги консульського відділу!

    Копія трудової книжки апліканта обов'язково повинна бути завірена мокрою печаткою підприємства і підписом керівника на першій і останній сторінці.
     
  7. Заповнена та підписана туристом особисто анкета спеціального зразка.
  8. Довідка з місця роботи, яка підтверджує доходи апліканта за останні 6 місяців (з розбивкою по місяцях).

УВАГА! Вимоги консульського відділу!

У довідці з місця роботи обов'язково повин
ні бути дата видачі та вихідний номер. Довідка друкується на фірмовому бланку підприємства з зазначенням адресних та контактних даних, з підписом головного бухгалтера і керівника. Якщо на підприємстві немає головного бухгалтера, та довідку завіряє тільки підпис директора, то в документі має бути надрукована обов'язково фраза «Посада головного бухгалтера не передбачена». Довідка завіряється мокрою (ні в якому разі не сканованою) печаткою підприємства.

Якщо довідка про доходи з місця роботи видається головному бухгалтеру або керівнику підприємства, то вона підписується виконуючим обов'язки або заступником керівника/головного бухгалтера.

У разі, якщо заробітна плата туриста становить менше 3500 грн на місяць, до довідки про доходи необхідно додати ще один фінансовий документ, який підтверджує, що турист має можливість здійснити поїздку.

Додатковим фінансовим документом може бути:
- Довідка з банку про наявність у туриста поточного рахунку із зазначенням залишку коштів,
- Довідка з банку про наявність у одного з родичів туриста поточного рахунку із зазначенням залишку коштів,
- Довідка з місця роботи про доходи одного з родичів туриста за останні 6 місяців.
Якщо додатковий фінансовий документ виданий на ім'я одного з родичів туриста, то до даного документу необхідно додати завірену нотаріально заяву родича про спонсорування ним поїздки апліканта за кордон і копію громадянського паспорта спонсора (всі сторінки паспорта, в тому числі і чисті). У заяві про спонсорство вказується тільки перша країна (в нашому випадку це Угорщина), а далі пишеться «країни Шенгенської угоди». У даній заяві необхідно також вказати ступінь споріднення спонсора і туриста, підтвердивши це копіями відповідних документів (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб та інші).

ДЛЯ СТУДЕНТА

Крім основних складових пакету документів на отримання шенгенської візи в Угорщину, студент обов'язково повинен подати наступні документи:

  • Ксерокопія свідоцтва про народження (необов'язково),
  • Довідка з навчального закладу,
  • Ксерокопія студентського квитка,
  • Фінансовий документ, який підтверджує можливість студента здійснити поїздку.

У якості останнього документа може виступати:

  • Банківська довідка, що підтверджує наявність поточного рахунку на ім'я туриста або ж одного з його родичів,
  • Довідка з місця роботи про доходи за останніх 6 місяців одного з родичів туриста.

Якщо додатковий фінансовий документ виданий на ім'я одного з родичів туриста, то до даного документу необхідно додати завірену нотаріально заяву родича про спонсорування ним поїздки апліканта за кордон і копію громадянського паспорта спонсора (всі сторінки паспорта, в тому числі і чисті). У даній заяві необхідно також вказати ступінь споріднення спонсора і туриста, підтвердивши це копіями відповідних документів (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб та інші).

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ

Пенсіонерам в загальний пакет документів на відкриття візи в Угорщину необхідно додати:

  • Оригінал довідки, виданої Пенсійний Фондом, який підтверджує розмір пенсії та нарахування її аппліканту на протязіостанніх 6 місяців,
  • Ксерокопія пенсійного свідоцтва,
  • Фінансовий документ , який підтверджує можливість туриста здійснити поїздку.

У якості останнього документа може виступати:

  • Банківська довідка, що підтверджує наявність поточного рахунку на ім'я туриста або ж одного з його родичів,
  • Довідка з місця роботи про доходи за останніх 6 місяців одного з родичів туриста.

Якщо додатковий фінансовий документ виданий на ім'я одного з родичів туриста, то до даного документу необхідно додати завірену нотаріально заяву родича про спонсорування ним поїздки апліканта за кордон і копію громадянського паспорта спонсора (всі сторінки паспорта, в тому числі і чисті). У даній заяві необхідно також вказати ступінь споріднення спонсора і туриста, підтвердивши це копіями відповідних документів (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб та інші).

ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ШКОЛЯРІВ

  1. Проїзний документ дитини, термін дії якого закінчується не раніше, ніж через три місяці після закінчення поїздки. У даному документі повинно бути як мінімум дві чистих сторінки для відкриття візи.
  2. Ксерокопія свідоцтва про народження - якщо вік дитини до 16 років. Якщо ж дитині вже виповнилося 16 років, то необхідно надати ксерокопію громадянського паспорта (всі сторінки, в тому числі і чисті).
  3. Кольорові фотографії розміром 3,5*4,5см - 2 шт (вимоги консульства до фотографії дивіться вище).
  4. Довідка з навчального закладу з вказаними адресними та контактними даними, завірена підписом директора та мокрою печаткою даного закладу.
  5. Нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини в складі групи із зазначенням країни в'їзду (в нашому випадку Угорщина і країни Шенгенської угоди) і точних дат подорожі (даний документ подається в обов'язковому порядку для виїзду за кордон дітей віком до 18 років).
  6. Копія свідоцтва про шлюб (або про розлучення) батьків дитини.
  7. Якщо дитина подорожує сама або ж у супроводі одного з батьків, то в Консульство подається повний пакет документів і на батьків. (Перелік і вимоги до пакету документів для батьків дивіться вище).
  8. Якщо у дитини одного з батьків немає, то до пакету документів на отримання візи необхідно додати ксерокопії документів, що підтверджують цей факт: рішення суду про позбавлення батьківських прав, свідоцтво про смерть одного з батьків, завірена нотаріально копія довідки з РАГСу про те, що відомості про батька дитини записані зі слів його матері згідно чинного законодавства, довідка про опікунство та інші документи.

 

ДЛЯ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМЦЯ

  1. Ксерокопія свідоцтва про реєстрацію, завірена мокрою печаткою.
  2. Ксерокопія свідоцтва платників податків, завірена мокрою печаткою.
  3. Оригінал довідки про доходи з податкової інспекції (не звіт) за останніх два квартали, завірений мокрою печаткою.
  4. Оригінал довідки з банку, надрукований на фірмовому бланку і завірений мокрою печаткою, що підтверджує наявність і стан рахунку підприємця (у еквіваленті мінімум 1000 євро).

ДЛЯ ТИХ , ХТО ПОДОРОЖУЄ НА СВОЄМУ АВТОМОБІЛІ

Для туристів, які вирушили в подорож на власному автомобілі необхідно надати в Консульство ще такі документи:

  1. Ксерокопія технічного паспорту автомобіля.
  2. Ксерокопія водійського посвідчення європейського зразка.
  3. Грін-карта (видається на термін поїздки з додаванням одного дня на початку і одного дня наприкінці поїздки).

 

Вартість оформлення візи до Угорщини для громадян України становить 35 Євро.

Для дітей, віком до 18 років, пенсіонерів та студентів, що навчаються на стаціонарі (вік студентів до 21 року), які перебувають на постійному утриманні у своїх батьків оформлення візи до Угорщини безкоштовне.

Термін оформлення Шенгенської візи в Угорщину становить7 робочих днів.

Дні для подачі документів на оформлення візи - вівторок і четвер (час: 13.30-16.00) згіднопопередньогозапису, якийпроводиться один раз на місяць.

Дні для видачі Шенгенської візи до Угорщини - вівторок і четвер (час з 16.00).

 

Шановні клієнти!

Звертаємо Вашу увагу на те, що в роботу приймається тільки повний пакет необхідних для оформлення візи документів, у тому числі і заповнену анкету.

Якщо в одного з подружжя, які разом відправляються в подорож, вже є діюча шенгенська віза, то її копію також необхідно надати для Консульства.

 

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

  1. Якщо у видачі Шенгенської візи вам було відмовлено, консульський збір не повертається.
  2. Консульство Угорщини може запитати у апліканта додаткові документи.
  3. Консульство Угорщини залишає за собою право затримувати термін видачі паспортів з візами.
  4. Консульство також  може запросити самого туриста на особисту співбесіду.
  5. На протязі трьох днів після завершення поїздки до Угорщини Консульство має право попросити туриста пред’явити закордонний паспорт.

 

Угорщина > Термальні курорти Угорщини :: Цікава інформація про Угорщину :: Озеро Балатон :: Курортне місто-Хевіз :: Термальний курорт Надьєрде :: Угорське місто Егер :: Термальний курорт в місті Мішкольц :: Бальнеологічний курорт Хайдусобосло :: Купальня Рудаш в Будапешті :: Курортне місто Залакарош :: КУПАЛЬНІ СВЯТОГО ЛУКАЧА :: Термальний курорт Бюкфюрдо :: Купальні Сечені в Будапешті :: Курортне місто Шарвар :: Віза в Угорщину :: Будапешт-столиця Угорщини :: Музей Аквінкум. Будапешт :: Музей витончених мистецтв. Будапешт :: Рибальський бастіон в Будапешті :: Базиліка Святого Іштвана :: Винний погреб сім’ї Лич в Будапешті :: Будайська фортеця в Будапешті :: Центральна синагога в Будапешті :: Угорський Парламент в Будапешті :: Площа Героїв, Пам’ятник Тисячоліття :: Бронзове взуття в Будапешті :: Острів Маргіт в Будапешті :: Символ Будапешта-Ланцюговий міст Сечені :: Міст Свободи :: Чудо Будапешта-Парк Варошлігет :: Підземне царство Будапешта :: Закрут Дунаю :: Веспрем-місто королев :: Аббатство Паннонхалма :: Місто Дебрецен. Купальня Надьєрде :: Міленіум парк в Шиофоці :: Палац Фештетичів, місто Кестхей :: Естергомська базиліка в місті Естергом :: Замок Естерхазі в місті Фертед :: Долина Красунь в місті Егер :: Місто Печ :: Королівський палац в Гьоделе :: Марципан-солодкий подарунок з Угорщини :: Озеро Ферте-Ханшах-скарб природи :: Аггтелекський Національний парк :: Національний парк Хортобадь

тури за кордон, тури в угорщину, відпочинок в угорщині, тури з україни в угорщину, тури з києва в угорщину, екскурсії по угорщині, термальні курорти в угорщині, тур в угорщину, зимовий відпочинок в угорщині, що побачити в угорщині, де відпочити в угорщині, шенген в угорщину, віза в угорщину, як відкрити візу в угорщину, угорська віза, де відкрити візу в угорщину, документи для візи в угорщину.

witch.hand